Amnesty International Hrvatske: Vlada nema vremena za prava građana

Amnesty International Hrvatske najavio je svoj dolazak u Vladu gdje su željeli uručiti peticiju s više od 1.700 potpisa, međutim u Vladi nije bilo nikoga tko bi porazgovarao s njihovim predstavnicima.

Predstavnici Amnesty Internationala željeli su povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva s premijerkom Kosor ili nekim od njezinih zamjenika razgovarati o potrebi potpisivanja Fakultativnog Protokola uz Međunarodni pkt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima.

Više od 1700 građana dosad je potpisalo ovu peticiju, no oglušivši se na njihove zahtjeve Vlada je jasno pokazala da nema namjeru preuzeti odgovornost za njihova ekonomska i socijalna prava. Izbjegavanjem potpisivanja Fakultativnog protokola Vlada onemogućuje građanima da svoja prava potražuju pred nadležnim tijelom UN-a. Bez dodatnih jamstava nema nikakve sumnje da će se siromaštvo u Hrvatskoj dodatno produbljivati, a ekonomska i socijalna prava nastaviti urušavati poput kule od karata, izjavila je Sanja Freiberger, direktorica Amnesty Internationala Hrvatske. (PS/JH)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox