Angelo Turati novi predsjednik Uprave METRO Cash & Carryja Hrvatska

Angelo Turati imenovan je novim predsjednikom Uprave METRO Cash & Carryja u Hrvatskoj, a poziciju je preuzeo 1. studenog 2011. Karijeru u METRO Cash & Carryju započeo je u Italiji 1998. godine. Krajem 2004. prelazi u METRO Cash & Carry Rusiju, gdje se od 2008. godine nalazi na poziciji generalnog direktora nabave METRO Cash & Carryja u Rusiji.

Nakon dugogodišnje karijere i vodećih pozicija u kompaniji vezanih uz nabavu, pružila mi se prilika da vodim cjelokupno poslovanje METROA u Hrvatskoj. Ovaj korak predstavlja veliki izazov u mojoj poslovnoj karijeri. Hrvatsku vidim kao stabilno tržište s respektabilnom konkurencijom, a METRO kao vodeće mjesto opskrbe za profesionalne kupce, rekao je Angelo Turati, predsjednik Uprave METRO Cash & Carryja.

Angelo Turati diplomirao je na ekonomskom fakultetu „Luigi Bocconi“ u Milanu te pohađa London Business School. Prije METROA radio je u poznatom trgovačkom lancu u Italiji.

Angelo Turati je na poziciji predsjednika Uprave METROA zamijenio Adrianna de Wita koji se pridružio kompaniji METRO Cash & Carry, 2007. godine, a od 2008. - 2011. u Hrvatskoj je obnašao funkciju predsjednika Uprave. Gospodin de Wit nastavlja karijeru unutar METRO Grupe na novoj poziciji. (PS/JK) 

 

 

Foto: www.metro-cc.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox