Anonymousi napadaju u Hrvatskoj: Srušili stranicu Ive Josipovića

Hekrska skupina Anonymouse očito budno prati i političko stanje u Hrvatskoj. Tako su sinoć oko 22:40 srušili internet stranicu predsjednika Ive Josipovića, piše index.hr

Stranica hrvatsog predsjednika nije bila dostupna sinoć između 22 i 23 sata, a u anonimnoj dojavi koja je stigla u redakciju portala Index.hr piše kako je stranicu srušila najpoznatija hakerska skupina Anonymous. Kao razlog rušenja navedena je Josipovićeva izjava u kojoj je stao u zaštitu kontroverznog međunarodnog sporazuma ACTA. Naime, predsjednik smatra da je važno stati na kraj internetskim piratima.

Nije ljudsko pravo uzeti tuđi rad besplatno. To je isto kao da dođete u samoposlugu, uzmete neke artikle i kažete ja bih to uzeo, to je moje ljudsko pravo da se hranim, izjavio je Josipović za Media servis. Apsolutno je nedopustivo da se naprosto krade s interneta, kazao je Josipović i dodao da iza autorskih djela stoje nečiji rad i egzistencija. Vidjeli smo koliko je diskografskih kuća propalo sa svim onim ljudima koji su bili zaposlenici, pa i umjetnicima koji su bili dio tih projekata, zbog toga jer je netko smatrao da je dobro krasti na inrernetu, izjavio je Josipović.

Josipović nije zabrinut oko kršenja ljudskih prava i kaže: Ako govorimo o zaštiti ljudskih prava s aspekta privatnosti na internetu i komuniciranju vjerujem da tu neće doći do narušavanja i ne bih se složio da će doći do narušavanja privatnosti. Novi napad na stranicu predsjednika Josipovića hakeri su najavili u subotu u 10 sati ujutro uz poruku da će se stranica rušiti na tri sata. (HT)

 

Izvor: www.index.hr
Foto: Marko Prpic/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox