Anonymousi napali banke

Učestali hakerski napadi grupe Anonymous do sada su za cilj uglavnom imali državne institucije, velike korporacije, FBI, različite financijske institucije ali sada su na red došle i banke, piše dnevnik.hr

Brazilski hakeri udarili su na banke i srušili internetsku stranicu najveće državne banke Banco do Brasil, a prije toga napali su i dvije privatne banke - Itau Unibanco Banco Multiplo i Banco Bradesco.  Na adresi Anonymous Brasil ostavili su poruku: Attention sailors: Target hit! ... BancodoBrasil is sinking. Da svemu nije kraj jasno je iz najave da će napasti i druge banke u zemlji.

U videozapisu koji su objavili objašnjavaju da napadaju banke kako bi upozorili na veliku razinu korupcije i nejednakosti u Brazilu, a obraća se maskirana osoba koja nosi poznatu Guy Fawkes masku.  Jedna od napadnutih banaka, Banco de Brasil objavila je priopćenje u kojem kažu da stranica nije srušena, nego samo malo sporije radi.

Poznato je da se Anonymousi deklariraju kao borci protiv jedan posto bogatih pa je neizvjesno da li će se napadi nastaviti na druge financijske institucije i koji će biti njihovi ciljevi. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox