Anonymousi napali stranice Interpola

Nakon što je španjolska policija uhitila 25 osoba među kojima je bilo četvero pripadnika skupine Anonymouse, hakeri su na sve odgovorili rušenjem internet stranica Interpola, piše index.hr

Hakeri su uspjeli onesposobiti stranicu interpol.int koja je danas na posla sata bila nedostupna, a nakon što je stranica napokon proradila još uvijek radi znatno sporije.  Da je riječ o još jednom napadu Anonymousa postalo je jasno kada su na Twitter profilima napisali da ih ne iznenađuje što je srušen Interpol. Izgleda kao da interpol.int ima problema s prometom. Tko bi to očekivao?, pisalo je u jednoj poruci na Twitteru.

Španjolska policija jučer je uhitila grupu od 25 ljudi zbog sumnje da su počinili napade na internetske stranice španjolskih političkih stranaka, a među uhićenim se našlo i četvero hakera Anonymousa. Policija je izvijestila i da su blokirana dva servera u Bugarskoj i Češkoj kao dio operacija Unmask. U pritvoru je završio i glavni operativac Anonymousovih akcija u Španjolskoj i Latinskoj Americi, poznat pod nadimcima Thunder i Pacotron.

Četvorka je optužena za hakiranje stranica, izvođenje DDoS napada i objavljivanje povjerljivih podataka o policajcima koji rade u španjolskoj kraljevskoj palači i uredu premijera. (HT)

 

Izvor: www.index.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox