Ante Mandić preuzima vođenje društva Petrol Hrvatska

Ante Mandić preuzima čelnu poziciju u društvu Petrol Hrvatska na četverogodišnji mandat, zamijenivši Simonu Kostrevc. Kostrevc, koja je obnašala dužnost od 1. prosinca 2022., ostaje u okviru Grupe Petrol na poziciji direktorice sektora, prokuristice u podružnicama. Bogato iskustvo i stručno znanje nastavit će usmjeravati i na ključne strateške projekte.


Ante Mandić, magistar farmacije s diplomom MBA, donosi dugogodišnje iskustvo u vođenju i strateškom upravljanju. Karijeru je započeo 2001. godine kao medicinski zastupnik u poduzeću Wyeth, a nastavio u PharmaSwiss d.o.o. gdje je obnašao funkciju voditelja prodaje i poslovne jedinice. Od 2009. bio je generalni direktor u Mandis Pharm Group, a 2011. osnovao je poduzeće Hamapharm. Također je bio član Izvršnog odbora i predsjednik Hrvatskog udruženja poslodavaca - Udruženje ljekarni te član Izvršnog odbora Hrvatske ljekarničke komore. Svojim dolaskom u Grupu Petrol, Mandić donosi viziju daljnjeg razvoja i jačanja pozicije društva na hrvatskom tržištu.

Moja je zadaća nastaviti s vizijom i strategijom Grupe Petrol, usmjeravajući napore prema rastu i jačanju pozicije naše tvrtke u Hrvatskoj. Poseban naglasak stavit ću na strateško pozicioniranje prema energetskoj tranziciji, koja je ključna za održivu budućnost. Čvrsto vjerujem u snagu suradnje i otvorene komunikacije s našim zaposlenicima, jer su oni temelj uspjeha svake tvrtke. Radujem se svim budućim projektima i prilikama koje će doprinijeti našem daljnjem razvoju i značajnom doprinosu održivoj energetskoj budućnosti, izjavio je novi predsjednik društva Petrol Hrvatska.

Sašo Berger, predsjednik Uprave Grupe Petrol, izrazio je zahvalnost Simoni Kostrevc na njenom stručnom vođenju i značajnom doprinosu rastu i prepoznatljivosti društva.

Simona je tijekom svog mandata pokazala izuzetnu stručnost i predanost, posebno kroz zahtjevan proces integracije Crodux Derivati dva d.o.o. Njezino vodstvo omogućilo nam je da postanemo drugi najveći opskrbljivač naftnih derivata na hrvatskom tržištu i stvoriti pozitivnu radnu atmosferu s naglaskom na otvorenu  komuniciju prema zaposlenicima koji su temelj Grupe Petrol. Siguran sam da će na  novoj poziciji i dalje doprinositi uspjehu naše tvrtke. S velikim povjerenjem dočekujemo Antu Mandića na čelu Petrola Hrvatska. Njegova bogata karijera i iskustvo u vođenju i strateškom upravljanju donijet će svježu viziju i energiju našoj tvrtki. Ante Mandić će se usmjeriti na daljnji rast i razvoj Petrola u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na energetsku tranziciju i održivi razvoj. Vjerujemo da će njegovo vodstvo i sposobnosti biti ključni za ostvarivanje strateških ciljeva i jačanje naše pozicije na tržištu, izjavio je Berger.

Simona Kostrevc vodila je društvo Petrol Hrvatska od 1. prosinca 2022. Tijekom njenog mandata, uspješno je završena integracija društva Crodux Derivati dva d.o.o., čime je Petrol povećao tržišni udio u Hrvatskoj s 13 na 23 %, što je ujedno i  najveća akvizicija Grupe Petrol u posljednjem desetljeću.

Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo voditi društvo Petrol d.o.o. u Hrvatskoj i biti dio tima koji je ostvario tako značajne rezultate. Ponosna sam na sve što smo postigli i radujem se novim izazovima na poziciji direktorice sektora, prokuristice u podružnicama, izjavila je Kostrevc.

S novim vodstvom, društvo Petrol d.o.o. nastavlja svoje putovanje prema širenju portfelja kupaca i investiranju u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, jačajući tako poziciju pouzdanog partnera u energetskoj tranziciji. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox