Arena Zagreb ostaje zatvorena bez obzira što Bandić rekao

Arena Zagreb zatvorena je za posjetitelje i radnike, osim onih koji rade na osiguranju i minimalnom održavanju, i ostat će tako dok Zagrebački holding ne podmiri Ingri dugove za održavanje dvorane, izjavio je voditelj odnosa s javnošću Ingre Vladimir Čeliković nakon izjave zagrebačkog gradonačelnika.

 

Po Čelikovićevim tvrdnjama, Zagrebački holding ukupno duguje Ingri za dospjele troškove zakupa i operativne troškove 30 milijuna kuna te još 17,7 milijuna kuna za depozit koji služi kao jamstvo plaćanja godišnje rate zakupnine za dvoranu.

Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da Areni Zagreb ne prijeti ništa te javno pozvao Ingru da ako imaju kome iznajmiti Arenu osim Gradu Zagrebu, da to naprave.
Kolege iz Zagrebačkog holdinga trebaju napraviti svoj dio posla i ja ih pozivam da se dozovu pameti, da ne rade medijski cirkus i da svako radi svoj posao - rekao je. Ingra nema kome iznajmiti dvoranu osim Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj, neka "ne potežu mačka za rep" i neka se dozovu pameti, dodao je. Svakim danom zatvorena Arena je gubitak za Ingru, Grad Zagreb i RH, istaknuo je gradonačelnik i pozvao Ingru da sutra otvori Arenu te, ukoliko ima nekih nesporazuma, to riješe.

Iz Ingre podsjećaju da je ugovor o zakupu između Laništa, Ingrine tvrtke kćeri, i Zagrebačkog holdinga potpisan još 14. lipnja 2007. Njime su Grad i Vlada preuzeli obvezu subvencionirati zakupninu u godišnjem iznosu od 7,2 milijuna eura plus PDV, te iznos od 300.000 eura troškova hladnog pogona i stvarne troškove operativnog održavanja. (Hina/MJ)

 

(9:07)

 

Od 2011. godine u Zagrebu je zatvorena najveća hrvatska sportska dvorana. Zbog neplaćanja ugovorenog održavanja dvorane nastao je dug od skoro 9 milijuna kuna, zbog čega se Ingra odlučila na zatvaranje Arene, navodi Jutarnji list.

Tomislav Prevan, direktor Arene Zagreb nije želio komentirati novonastalu situaciju, prenosi Jutarnji list. Ipak, izrazio je nadanja da će Ingra, Grad i država naći zajedničko rješenje kako bi se već dogovreni događaji u Areni mogli i održati. Prva žrtva, financijskih problema Grada i države u ovom slučaju, mogla bi biti hokejaška utakmica predviđena za konac siječnja. (MŠ)

 

Izvor: tiskano izdanje Jutarnjeg lista, 4. siječnja 2011., broj 4487

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox