Atlas: 100.000-ti putnik s kruzera uplovio u Hrvatsku

Putnička agencija Atlas, kao glavna operativna kompanija za Hrvatsku adriatica.net Grupe, ovih je dana zabilježila 100.000-tog putnika s kruzera u Hrvatskoj za koje je osigurala transfere, čime je gotovo ostvarila plan prihoda u ovoj godini za tu vrstu transfera.

O tome su danas izvijestili iz adriatica.net Grupe, iz koje se doznaje i da je u prvih sedam mjeseci ove godine na segmentu transfera putnika s kruzera ostvaren porast od 5 do 6 posto u odnosu na prošlu godinu. S obzirom da je puna turistička sezona u tijeku, ističu kako su dosadašnje brojke s kruzera još jedna potvrda uspješne turističke godine na razini hrvatskog turizma i Atlasa.

Napominju da transfere i izlete Atlas organizira za vodeće svjetske brodarske kuće, koje dovoze putnike na kružnim putovanjima poput Carnivala, Holland American Linea, Princess Cruise, Costa Crociere i druge. Uz navedene usluge transfera i izleta Atlas u suradnji sa strateškim partnerima i opskrbljuje brodove namirnicama i drugim potrepštinama u hrvatskim lukama Dubrovnik, Split, Zadar i Hvar te Koper u Sloveniji i Kotor u Crnoj Gori.

Gubitak je smanjen za 16,6 posto

Zasebno, Atlas je danas izvijestio da je u prvoj polovini ove godine smanjio gubitak u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Gubitak je smanjen za 16,6 posto, na 28,5 milijuna kuna. Tome je pridonijelo povećanje ukupnih prihoda u prvoj polovini godine za 35 posto, na 119,25 milijuna kuna. Istodobno, ukupni rashodi rasli su po stopi od 20,5 posto, dosegnuvši 147,7 milijuna kuna. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox