Audi A3 Sportback - sportski, raznovrstan i napredan model

Sportski, raznovrstan i napredan – Audi predstavlja novi model A3 Sportback. Ovaj kompaktni model s pet vrata s prostranim prtljažnikom postavlja nove standarde u smislu mase vozila, zahvaljujući tehnologiji konstrukcije s jako laganim materijalima. Motori su snažni i efikasni. Informacijski sustavi zabave, te sustavi pomoći vozaču, dostupni u novom modelu A3 Sportback, postavljaju nove standarde u segmentu premium kompaktnih vozila.

Novi Audi A3 Sportback je dugačak i elegantan. Dok su dužina (4.310 mm), širina (1.780 mm) i visina (1.425 mm) samo malo veći nego kod prethodnog modela, međuosovinski razmak sada mjeri 2.636 mm, što je povećanje za 58 milimetara. To model s pet vrata, od modela s troje vrata, čini između osovina 35 milimetara dužim.

Unutrašnjost novog modela A3 Sportback, ističe se elegantnim, čistim i svijetlim dizajnom. Linije i površine su zavojite i zategnute. Ispod vjetrobranskog stakla se proteže dugački luk u stilu velikih Audijevih modela. Ploča sa instrumentima sa svojim zakrivljenim prednjim dijelom je elegantna i niska. Ona i središnja konzola, koja je malo zakrenuta prema vozaču, kao da lebde, što potiče osjećaj slobode iza upravljača

Novi Audi A3 Sportback također koristi napredne tehnologije sustava pomoći vozaču. Najvažniji od njih je Audijev adaptive cruise control sustav (ACC). Do brzina od 150 km/h, tempomar baziran na radaru drži automobil na udaljenosti od vozila ispred, koju je podesio sam vozač. Uz paket pomoći vozaču, koji kombinira višestruke sustave, ovaj sustav je aktivan do brzina od 200 km/h. U kombinaciji sa S tronic mjenjačem, ACC nudi stop & go funkciju koja samostalno zaustavlja i ponovo pokreće automobil (u ovisnosti o prometu).

Novi Audi A3 Sportback će se pojaviti u prodajnim salonima početkom 2013. godine. (ps/jk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox