Azijski div dolazi u Zagreb: PROEL postao Advantech channel partner

Kada je riječ o IoT pametnim sustavima, tvrtka Advantech je vodeći svjetski brend. Širenjem tržišta odlučili su ostvariti poslovno partnerstvo s tvrtkom s područja jugoistočne Europe, te su dogovor postigli s brzorastućom tvrtkom Proton EL iz Zagreba (skraćeno PROEL).

Iako je Advantech osnovan još 1983. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, vrlo brzo nakon rasta poslovanja preselili su svoje urede i proizvodnju u Tajvan. Danas je to najveći dobavljač industrijske opreme na području Azije, te jedan od vodećih u cijelome svijetu.

Advantech je od sada u Zagrebu

Danas za ovog giganta radi preko 5 tisuća zaposlenika diljem svijeta, a godišnje zavrte preko 1,7 milijardi dolara prometa. Advantech proizvodi zastupljeni su u svakom dijelu industrijskog svijeta, a nalazimo ih i na domaćem tržištu. Do sada su u Hrvatskoj bili prisutni preko nekoliko preprodavača, među kojima je bio i PROEL, a od uspostave partnerskog odnosa ove dvije kompanije, priča se za naše tržište značajno mijenja. PROEL svojim kupcima od sada može ponuditi bolje cijene i tehničku podršku, kao i bržu isporuku opreme.

Glavni lager za Europu je u Nizozemskoj

Advantech ima veliki centar i urede u Nizozemskoj, koji je središte za europsko tržište, a sada će dio opreme biti i na domaćem tržištu. Iz tvrtke ističu kako će na svoj lager staviti određeni asortiman opreme, a glavni izvor dobave bit će brza veza s Eindhovenom. Razlog tome je prevelik asortiman Advantech opreme, stoga će fokus domaće tvrtke biti proizvodi iz kategorije industrijske automatizacije. U tu kategoriju spadaju industrijska računala, monitori, touch paneli, kontroleri, I/O moduli, komunikacijski uređaji, tj. većina opreme koju možemo pronaći u industrijskom okruženju.

Hrvatska postaje centar za područje jugoistočne Europe

Ovakve suradnje nisu neka velika novost u poslovanju velikih korporacija. One vrlo često stvaraju partnerstva s lokalnim kompanijama za razne dijelove svijeta, kada se žele približiti novom tržištu. Odlučili su na ovaj načini zadovoljiti svoje kupce s područja jugoistočne Europe. Razlog zašto su odabrali baš Zagreb leži u činjenica da je Hrvatska u Europskoj uniji, što olakšava međunarodnu trgovinu robom.

Advantech channel partner

Tako je PROEL u ovom partnerskom odnosu dobio odobrenje za poslovanje na području okolnih država, s naglaskom na tržište Srbije i Bosne i Hercegovine. Bogato iskustvo s industrijskom opremom, te velik broj zastupništva koje već sada posjeduje PROEL, sigurno će pomoći u ovoj poslovnoj suradnji. Prema svemu sudeći, radi se o win-win-win situaciji za sve tri strane; Advantech, PROEL i kupce. (PS/SM)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox