AZTN pokrenuo postupak protiv HT-a zbog programa Arena Sport

Foto: tportal.hr

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak utvrđivanja zlouporabe vladajućeg položaja Hrvatskog telekoma (HT) zbog postojanja indicija o ograničavanju tržišta na štetu potrošača na maloprodajnom tržištu prijenosa televizijskih programa uz plaćanje naknade i to s programom Arena sport. 

U obrazloženju pokretanja tog postupka protiv HT-a, iz AZTN-a ističu kako su program Arena sport i premium sportski sadržaji dostupni samo putem HT-ove MaxTV usluge, što bi moglo dovesti do ograničavanja razvoja tržišnog natjecanja između konkurenata i smanjenog izbora za potrošače na mjerodavnom tržištu.

Napominju pritom i da su premium sportski sadržaji u ovom slučaju izravni prijenosi nogometnih utakmica UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i 1. hrvatske nogometne lige (HNL).

AZTN će spomenutim postupkom utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti na tom tržištu te potom donijeti odluku o tome radi li se u ovom slučaju o ograničavanju, narušavanju ili sprječavanju tržišnog natjecanja, ili o ponašanju koje nije u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox