Bandić bi mogao dobiti još jedan mandat?

Pad rejtinga SDP-a iz mjeseca u mjesec, afere Vladinih ministara, razočaranost građana Kukuriku koalicijom, grogiranost HDZ-a te propadanje Zagrebačkog holdinga, scenarij je koji je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić samo mogao poželjeti.

Konstantni pad rejtinga SDP-a, veće i manje afere iz radionice vladinih ministara i sve osjetnija razočaranost birača u Kukuriku Vladu, grogiranost HDZ-a, polagano propadanje Zagrebačkog holdinga – sve ovo što se događa u posljednjih nekoliko mjeseci scenarij je koji je samo poželjeti mogao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Naime, ove okolnosti idu na ruku Bandićevim željama da na lokalnim izborima osvoji još jedan gradonačelnički mandat u glavnom gradu, piše Novi list. Takav rasplet situacije ne treba iznenađivati, što govore rezultati istraživanja agencije Vectura, provedenog od 2. do 4. srpnja, na uzorku od tisuću ispitanika. Tako bi čak nešto više od 24 posto ispitanika svoj glas za gradonačelnika Zagreba danas bi ponovo dalo Milanu Bandiću. Njegov protukandidat Davor Bernardić (SDP) dobio bi glasove 17,7 posto Zagrepčana.  Za Josipa Kregera glasalo bi 10,5 posto ispitanih.

List piše kako bi politički oporavak čovjeka s tisuću afera i nešto manjim brojem kaznenih prijava mogao iznenaditi samo one koji nemaju na umu kratko pamćenje hrvatskih birača i političku vještinu Milana Bandića. (jk)

 

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

 

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox