Bandić: Neće biti vraćen novac onima koji su skuplje plaćali vrtić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je danas da neće biti povrata novca roditeljima koji su po višoj cijeni platili smještaj djeteta u vrtić ili jaslice, ako Gradska skupština donese proračun za 2012. i jedinstvenu cijenu od 300 kuna.

 

Bandić je rekao da je povrat novca "prvo nemoguć, a drugo - to ne dolazi u obzir jer je to druga proračunska godina".

Molim vas, zaboravite prošlu godinu. Nova godina je nova godina, u novi razred u novima cipelama - 300 kuna će plaćati svi - poručio je Bandić odgovarajući na novinarski upit hoće li roditeljima, koji vrtiće i jaslice nisu plaćali po punoj cijeni koju je on odredio, nego su ih plaćali po prijedlogu gradske skupštine (200 kuna za jaslice i 400 za vrtiće), to i dalje voditi kao dug.

Rekao je da je grad subvencionirao 46 posto roditelja koji nisu plaćali ništa i sada će oni plaćati 300 kuna te grad neće od njih potraživati novac, ali ni vraćati onima koji su plaćali više jer će sad plaćati upola manje. Dodao je kako je načelo te pravičnosti barem na tom dijelu sačuvan za iduću godinu.

Istaknuo je, uz ostalo, i kako će također od Nove godine ako gradska skupština prihvati proračun za 2012., roditelji djece u vjerskim i privatnim vrtićima imati jednaku subvenciju, što je velik pomak u usporedbi sa starim modelom. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox