Bandić pisao Economistu

Hrvatski su građani ljuti zbog presude generalima u Den Haagu, ali i zbog dvostrukih standarda Zapada prema Hrvatskoj, napisao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u pismu listu The Economist.

 

U reakciji na tekst "Dani prosvjeda" objavljen u Economistu 23. travnja, Bandić piše i kako nije točno da u Hrvatskoj jača populizam, jer "za razliku od većine zapadnoeuropskih zemalja, mi nemamo radikalne populističke sile". Da, Hrvati su ljuti zbog presude UN-ova suda za ratne zločine (generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču), ali ljuti su i zbog dvostrukih standarda zapadnih političara i medija - napisao je Bandić.

Mi nismo populisti, samo želimo biti ravnopravni s onima koji nas nazivaju populistima jer tražimo čistu vlast ili ravnopravan tretman pred međunarodnim sudovima - napisao je Bandić. Po njegovim riječima, generali mnogih zemalja neće nikad završiti pred Međunarodnim kaznenim sudom jer ga njihove zemlje nisu ratificirale. Neke zemlje to mogu učiniti bez posljedica, ali mi ne možemo - dodao je. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox