Bandić pojeftinjuje cijene parkiranja i gradi nova besplatna parkirališta

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić do kraja godine snizit će cijene parkiranja u gradu, a vozači bi za parkirno mjesto trebali plaćati od 20 do 25 posto manju cijenu.

Tako će cijena u prvoj zoni umjesto deset kuna za sat vremena iznositi osam, u drugoj zoni ona će s pet pasti na četiri kune, dok će u trećoj zoni cijena sata ostati dvije kune. Identičan potez gradonačelnik je učinio i u siječnju 2010. godine, par dana prije predsjedničkih izbora. Prije nekoliko dana Bandić je Zagrepčanima ukinuo naplatu na parkiralištu Paromlin pa čak 500 vozača sada svoje automobile može besplatno parkirati u samom centru grada, piše vecernji.hr

Najavio je da planira urediti još nekoliko sličnih, velikih parkirališta u neposrednom centru kako bi građani imali mogućnost besplatno parkirati vozila i ne ulaziti njima u centar. Ovih dana uređuje se i veće parkiralište u Mihanovićevoj ulici, na mjestu oronulih baraka Crvenog križa, i postoji velika mogućnost da će i ono biti besplatno.

Osim toga gradonačelnik je već predložio niže cijene najma obrtnicima i udrugama i do 50 posto za korištenje gradskih prostora, najavio je sniženje nekih komunalnih usluga, a svom silom založio se i protiv poskupljenja grijanja. Iz gradonačelnikovog ureda poručili su da Bandić traži načine da poboljša parkiranje u Gradu, ali da nije riječ o predizbornim već o racionalnim potezima (HT)

 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox