Bandić ''spašava ugled Hrvatske i Zagreba'': Podjela duga za održavanje Arene

Zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić izvjestio da će se danas utvrditi visina duga za održavanje zagrebačke Arene, koji će po pola sutra platiti Grad Zagreb i Zagrebački holding.

 

Na taj način bi se deblokirala Arena i omogućilo održavanje već najavljenih hokejaških utakmica u okviru regionalne hokejaške EBEL lige koje bi se trebale održati u Areni krajem siječnja, pa je Bandić pozvao na nastavak priprema i ustvrdio kako utakmice "neće doći u pitanje". Dodao je kako se odlučio za takvo rješenje da bi spasio ugled Hrvatske i Zagreba i kako se ne bi otkazao hokejaški spektakl, svjestan da će biti izložen napadima da ima novca za Arenu, a nema za božićnice radnicima holdinga. Ovo je zadnji put da ih vadimo (holding) - poručio je Bandić i dodao kako nema namjeru ponovno za tri mjeseca rješavati taj problem na isti način. Pozvao je odgovorne u Holdingu da preuzmu odgovornost i donesu odluku o upravitelju Arene, te da će on osobno na tome inzistirati.

Bandić smatra kako je za nastali problem odgovoran Holding koji nije odradio svoj dio posla i izabrao upravitelja Arene Zagreba. Podsjetio je na dva propala natječaja za imenovanje tvrtke koja bi upravljala Arenom te da je na trećem pobijedio konzorcij hrvatskih tvrtaka koje su ponudile najbolje uvjete, no ugovor nije sklopljen do danas. Da je to učinjeno, danas ne bismo morali brinuti kako pokriti troškove održavanja Arene, jer je taj konzorcij ponudio da na sebe preuzme sav rizik, a 20 posto eventualne dobiti prepustio bi Gradu Zagrebu kao i besplatnih 30 termina u Areni (vrijednih oko 10 milijuna kuna) - rekao je Bandić.

Naglasio je kako nema problema oko plaćanja troškova godišnjeg najma Arene koje zajedno podmiruju država i Grad Zagreb, kao ni oko depozita u visini jednogodišnjeg najma od 7,2 milijuna eura koji služi kao osigurač u slučaju kašnjenja, no problem je nastao oko plaćanja održavanja Arene. Potvrdio je da je Grad Zagreb 3. siječnja već uplatio svoj dio za najam za prvi kvartal ove godine, napominjući da vlada nešto malo kasni s plaćanjem svog dijela, no da je to još uvijek u rokovima.

Predsjednik Kluba hokeja na ledu Medveščak Damir Gojanović izrazio je zadovoljstvo što je rješavanje problema Arene Zagreb i osiguravanjen održavanja hokejaških utakmica u njoj krenulo u pravom smjeru budući da su već i mnogi ugledni strani gosti potvrdili svoj dolazak. Upitan koliki su troškovi najma Arene za taj događaj Gojanović je rekao da će mu oni biti poznati kada dobiju račun. Po podacima iz Medveščaka, za četiri hokejaške utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije, a čije je održavanje zbog "slučaja Arene Zagreb" došlo u pitanje, već je prodano oko 40.000 ulaznica od ukupno šezdesetak tisuća koliko ih je pušteno u prodaju. (Hina/PS)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox