Bandić za 600 kuna nudi neograničen parking u centru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ima neka nova rješenja za parking. Među njima je ono da bi svatko mogao kupiti mjesečnu kartu za parkiranje po zonama, dok su do sada to mogle tvrtke i osobe s prebivalištem u zoni. Cijena karata bila bi od 600 do 800 kuna u prvoj zoni, piše poslovni.hr.

 

Bandić je za svoj prijedlog, na koji se odlučio jer Grad dobiva puno više zahtjeva za kartama  no što je moguće izdati po mjestu prebivališta, dobio potporu Ministarstva unutarnjih poslova, ali mu ista neće ništa značiti ako Skupština ne usvoji odluku.

Cijene mjesečnih karata za prvu zonu(neslužbeno):

Tvrtke 800 kuna
Obrti 700 kuna
Građani 600 kuna

Za svaku daljnju zonu cijene bi trebale padati za oko 25 posto. Te bi karte mogla dobiti svaka fizička ili pravna osoba.

Dosadašnje cijene za one koji imaju prebivalište u zoni:

600 kuna za tvrtke
300 kuna za obrt
100 kuna fizičke osobe

Pored ovog noviteta Bandić želi i da mu se ukine ograničenje od 400 povlaštenih karata za humanitarne i socijalne ustanove, roditelje bolesne djece i slično, piše poslovni.hr. U Zagrebparkingu ideje ne smatraju dobrima jer bi to značilo ostavljanje automobila u centru po cijele dane, odnosno zagušenje parkinga.

Njihov prijedlog je bio produženje vremena parkiranja po zonama. Još uvijek se ne zna hoće li Bandić pristati na njihov prijedlog, posebno ako se njegova ideja odbije u Skupštini. Iako Skupštinu, Holding i Zagrebparking kontrolira Bandićeva oporba, samo on može određivati cijene usluga, odnosno parkiranja. (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox