Benedikt XVI. će se u 2 dana susrsti sa svima u Hrvatskoj (kako smo malen narod)

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) i Državni odbor za pripremu i praćenje pohoda Svetoga Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj priopćili su program Apostolskog putovanja pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj koji će boraviti u Zagrebu 4. i 5. lipnja 2011. godine, a geslo pohoda bit će "Zajedno u Kristu", izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Nakon svečanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, kako se navodi, Papa će se susresti s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem u Uredu Predsjednika na Pantovčaku i predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi. U Hrvatskom narodnom kazalištu Sveti Otac susrest će se s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica. Na kraju prvoga dana Papa će biti na molitvenom bdijenju s mladima na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Središnja točka pastirskog pohoda Republici Hrvatskoj biti će svečano euharistijsko slavlje u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koje će Sveti Otac predvoditi 5. lipnja na zagrebačkom Hipodromu. Poslije svete mise papa Benedikt XVI. predmolit će molitvu "Kraljice neba" i iz Zagreba, u svom tradicionalnom nedjeljnom podnevnom obraćanju, uputiti poruku vjernicima diljem svijeta. U nedjelju, 5. lipnja, popodne Papa će u zagrebačkoj katedrali predmoliti molitvu Večernje u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima. Zatim će se Sveti Otac pomoliti na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Hrvatska u radosti i ovaj put iščekuje dolazak Petra naših dana pape Benedikta XVI., stoji u priopćenju koje su potpisali nadbiskup i metropolita đakovačko-osječki, predsjednik HBK-a Marin Srakić te ministar vanjskih poslova i europskih integracija, predsjednik Državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj Gordan Jandroković.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox