Berlusconi: Želim gledati u oči onima koji me izdaju

Talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je pod snažnim pritiskom da odstupi, ovog poslijepodneva suočava se u parlamentu s ključnim glasovanjem o javnim financijama koje bi moglo potopiti njegovu vladu ukoliko mu stranački kolege okrenu leđa.

Berlusconi je zanijekao izviješća da je njegova ostavka neupitna dok se bori održati koaliciju desnog centra, a politička nesigurnost u Italiji dodaje previranjima u Europi ostavljajući traga na svjetskim tržištima.

"Ne odlazim", bio je naslov u listu Il Giornale fanatično odanom Berlusconiju čiji je vlasnik njegov brat.

List ga je usporedio s Isusom a one koji mu okreću leđa s Judom. "One koji me izdaju želim gledati u oči", citira Berlusconija taj list.

Izgledi za poraz na glasovanju čini se da se umanjuju zbog toga što će opozicija biti suzdržana kako bi se bolje vidjelo koliko Berlusconiju manjka potpore bez ugrožavanja onoga što se mora izglasati.

Ukoliko Berlusconi preživi glasovanje, opozicija priprema glasovanje o povjerenju njegovoj vladi kroz nekoliko dana.

Berlusconi bi trebao izvući poruku iz ponašanja burzi

Rimski dnevni list La Repubblica poručio je Berlusconiju da izvuče pouku iz ponašanja burzi u ponedjeljak kada su na vijest o njegovu odlasku vrijednosti porasle a nakon što je zanijekao ostavku - pale.

Italija je treća europska ekonomija u eurozoni, ali njezin ogromni dug prijetnja je u krizi koja ugrožava zajedničku europsku valutu. (Hina/jh)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox