Bez dogovora o DIOKI-ju

Uprava i skupina najvećih vjerovnika Diokija ništa nije dogovorila na sastanku u Ministarstvu gospodarstva pa se nastavljaju razgovori o vlasničkom restrukturiranju

Razmotrili smo stanje u Diokiju, a nastavljamo u četvrtak, kratko je jučer izvijestila Tamara Obradović Mazal. Vlasničko restrukturiranje, odnosno ulazak vjerovnika u vlasničku strukturu, jedan je od načina o kojima se u zadnje vrijeme govori i koji bi mogao rezultirati obnovom proizvodnje u Diokiju. Takvom rješenju skloni su sindikati i Stožer za obranu Diokija.

Drugi način je stečaj, a sindikati upozoravaju da bi to moglo značiti gašenje Diokija uz nestanak 800 radnih mjesta i iščeznuće organske petrokemije u Hrvatskoj. Nadu je radnicima Diokija potkraj prošlog tjedna donijela izjava prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića koji je izjavio kako je uvjeren da će Dioki unatoč sadašnjim problemima opstati kroz stečaj s restrukturiranjem ili u nekoj drugoj formi.

U međuvremenu, članica uprave i direktorica Diokija Vidonija Miletić Plukavec podnijela je ostavku. Kao razlog ostavke u obavijesti Diokija, objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, navodi se ubrzanje procesa cjelovitog restrukturiranja društva Dioki d.d. kao matičnog društva Dioki Grupe te stvaranje pretpostavki za organizaciju upravljačke strukture društva koja će biti u skladu s ciljevima vjerovnika kao ekonomskih vlasnika društva. (Hina/HT)

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox