Bez panike, popis stanovništva ipak starta 1. travnja

Popis stanovništva u Hrvatskoj ipak će početi 1. travnja, iako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila natječaj Državnog zavoda za statistiku za tiskanje i dostavu obrazaca za predstojeći popis stanovništva 2011., izvijestili su iz DZS-a.

Objašnjava se kako je na objavljeni poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave Državni zavod za statistiku u propisanom roku zaprimio sveukupno šest ponuda. Iako je utvrđeno kako niti jedan ponuđač nije ponudio kvalitetu papira koja u potpunosti odgovara zahtjevu iz natječajne dokumentacije, DZS je, držeći da su odstupanja prihvatljiva, donio odluku o odabiru ponuditelja s najnižom cijenom i prihvatljivom kvalitetom.
Međutim, navode u Zavodu, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj s obrazloženjem da niti jedan od ponuđača nije u potpunosti zadovoljio uvjete tražene natječajem.

Snaći će se

Na upit mogu li obrasci biti tiskani u propisanom roku obzirom na poništeni natječaj, u DZS kažu da budući da je "dugotrajnost cijelog postupka znatno skratila vrijeme za tiskanje obrazaca, Državni zavod za statistiku će razmotrit mogućnosti koje dopušta Zakon o javnoj nabavi te odabrati onaj postupak koji će omogućiti obavljanje svih pripremnih radnji potrebnih za osiguranje početka Popisa u planiranom roku".
Procijenjena vrijednost nabave usluge tiska obrazaca za Popis stanovništva iznosi oko 1,3 milijuna kuna.

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj provest će se od 1. do 28. travnja 2011., stajat će 174,9 milijuna kuna, a prvi preliminarni rezultati bit će objavljeni 30. lipnja. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox