BiH: Sastali se predsjednici dvaju HDZ-a, nema nesporazuma

Predsjednici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Dragan Čović i Božo Ljubić su nakon razgovora stranačkih izaslanstava u Mostaru odbacili medijska nagađanja da bi dvije stranke mogle raskinuti suradnju, kazavši da će nastaviti s realizacijom strateškog sporazuma koji su potpisali početkom godine i zajedničkim nastupom u vlasti.

 

Glavni naglasak današnjeg susreta je da je naš sporazum od strateške vrijednosti i da ne postoji išta važnije od toga. U tom ćemo duhu nastaviti dalje raditi - rekao je Čović nakon susreta.

Čelnik HDZ-a BiH je dodao kako bi se sljedećeg tjedna trebala uspostaviti vlast u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji. Na taj bi se način bez grča posvetili Hercegbosanskoj županiji, a zatim i uspostavi vlasti na gornje dvije razine s bošnjačkim i srpskim partnerima - dodao je šef HDZ-a BiH.

Dva HDZ-a će nakon Posavske i Zapadnohercegovačke županije zajedno na vlasti biti i u županijama sa sjedištima u Mostaru i Travniku, dok bi, prema ranijim dogovorima, u Hercegbosanskoj županiji mjesto premijera trebalo pripasti HDZ-u 1990., a najviše ministarskih resora HDZ-u BiH. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox