BiH: Zbog izlijevanja rijeka zatvorene prometnice prema Hrvatskoj

Zbog izlijevanja više rijeka i velike količine oborina obustavljen je promet na više cesta u BiH, među kojima su i one u južnom dijelu zemlje prema Hrvatskoj te su zatvoreni granični prijelazi između dviju država, izvijestila je Asocijacija auto-moto klubova BiH (AAMKBiH) sa sjedištem u Mostaru.

Zbog velike količine vode na kolniku za sav promet zatvoreni su granični prijelazi u Gabela Polju 1 i 2 te Ravno - Zavala - granica Repubilke Hrvatske - navodi se u izvješću te asocijacije. Dodaje se da su zatvorene i dionice regionalnih cesta u Hercegovini između mjesta Hutova i Ravnog, Gabele Polja i Čapljine te magistralna cesta između Gacka i Nevesinja.

Voditelj odjela za civilnu zaštitu i vatrogastvo u Čapljini Mato Jurković rekao je kako je voda više od pola metra poplavila prometnicu u naselju Gabela Polju, zbog čega je zatvoren tamošnji granični prijelaz. Po njegovim riječima, zbog porasta vodostaja rijeka Neretve, Bregave i Krupe u opasnosti je 60 obiteljskih kuća u naseljima Nerezima i Svitavi u Čapljini.

U zadnjih pet dana u čapljinskom naselju Nerezima 30 obiteljskih kuća je odsječeno vodom, a poplavili su podrumi.

Po izvješću Agencije za vodno područje Jadranskog mora sa sjedištem u Mostaru, vodostaj rijeke Krupe u Čapljini je u zadnjih 12 sati porastao za 13, Neretve za 10 cm i Trebižata za 12 cm. U Mostaru je vodostaj Neretve porastao za 42 cm u zadnjih 12 sati.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox