Biljni pripravci u kreativnim rukama studenata

Koliko su kreativni i koliko dobro poznaju zahtjevan dizajn ambalaže, studenti mogu odgonetnuti i ove godine na natjecanju Studentska kreativna radionica CROPAK 2011, koja će se u organizaciji tvrtke Tectus d.o.o., Instituta za ambalažu i tiskarstvo i časopisa Ambalaža/REGprint održati od 1. ožujka do 6. svibnja.

Otvorenje Radionice počinje Prvim kreativnim satom Studentske kreativne radionice CROPAK 2011 u SRCE-u u Zagrebu, gdje će zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji po uzoru na svjetske trendove i umreženosti hrvatskih sveučilišta studenti iz Rijeke i Splita sa svojim kolegama iz Zagreba komunicirati putem telekonferencijske veze. Studentima će na Prvom satu biti detaljno predstavljen zadatak, a imat će priliku i postaviti pitanja te razmijeniti iskustva.

 

Ovo je treća Radionica po redu, a okuplja više od stotinu studenata sa Sveučilišta u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Mladi kreativci ove godine dolaze s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu te Visoke škole tržišnih komunikacija s pravom javnosti Agora iz Zagreba. Radionica će trajati pet tjedana i pod iskusnom rukom organizatora provodi se u suradnji s tvrtkom Suban d.o.o. ljekovito bilje iz Strmca. Studente vode stručni i iskusni mentori, sveučilišni predavači, a kreativni direktor Imago reklamne agencije d.o.o. iz Zagreba, višestruko nagrađivani autor brojnih ambalažnih rješenja, Dean Vranić i ove je godine u ulozi supervizora.

 

Ovogodišnji zahtjevan zadatak studentima će postaviti i prezentirati supervizor i predstavnici tvrtke Suban d.o.o., koja je dobitnica Zlatne kune 2003. godine u kategoriji malih tvrtki. Više od 20 godina svoje biljne proizvode izrađuje po visokim standardima implementiranim u sustav kvalitete sakupljanja, otkupa i prerade proizvoda od ljekovitog bilja. Od studenta se očekuje da će svojom kreativnošću oplemeniti dizajn vrhunskih proizvoda na bazi ljekovitog bilja te tako pridonijeti Subanovoj značajnoj poziciji na tržištu biljnih preparata. Ta, istovremeno i društveno odgovorna tvrtka, iz svog bogatog asortimana Studentskoj kreativnoj radionici CROPAK 2011 povjerila je redizajn kozmetike s posebnom namjenom, odnosno serije biljnih preparata za njegu lica i tijela.

 

Nakon ocjenjivanja stručnog suda, po strogo utvrđenim kriterijima, najbolji studentski rad bit će proglašen u sklopu FEST.A CROPAK 2011 na svečanosti dodjele nagrada CROPAK i REGPAK 2011, 6. svibnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te se šalje na prestižno svjetsko natjecanju za najbolju ambalažu u kategoriji studentskih radova, WorldStar Student Award, pod ingerencijom Svjetske organizacije za ambalažu.

 

Proteklih godina Studentska kreativna radionica iznjedrila je nekoliko vrhunskih dizajnerskih rješenja, a pobjednik Studentske kreativne radionice CROPAK 2009, mladi Riječanin Marino Krstačić-Furić, plasirao se svojim radom na visoko 26. mjesto u jakoj konkurenciji na svjetskoj razini, dok je linija proizvoda Ralon, u redizajniranoj ambalaži pobjednika prošlogodišnje Radionice Tomislava Maričića s Grafičkog fakulteta u Zagrebu, već na policama trgovina regije. (PS/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox