Biograd Boat Show održava kontinuitet najvećeg srednjeeuropskog nautičkog sajma

Od 21. do 25.10.2020.-22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d.

Usprkos novim okolnostima i uz sve epidemiološke mjere, 22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada. Time će održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi.


Sajam je zbog aktualnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra, i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima jamči sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi uspjeli su zadržati i ove godine sa 240 izlagača i sa gotovo izjednačenom lanjskom rekordnom broju plovila. Njemačko i slovensko skidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno Zadarsku županiju, znatno je uvećalo odziv većih plovila do 20 metara, te osnažilo međunarodni dolazak na sajam.

Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj sa izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji su zlatni član.

Biograd "B2B", platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a ove je godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka.

U sklopu "B2B" Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike. Kongresni program je proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja Udruženja - marine, male brodogradnje, pružatelje usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma.

Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati omogućava tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, a prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti.

Uz predstavljanje i noviteta i premijere, program BBS bi uz atraktivnost posjetiteljima, trebao ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i  povezivanje poslovnih nositelja, te time olakšati pripremu složene poslovne 2021. godine.

U Iliriji računaju na razumijevanje posjetitelja i pridržavanje svih epidemioloških mjera, za što će biti osigurana sva potrebna sredstva, a o kojima će posjetitelji, uz pisane obavijesti, dobiti i upute operativnih timova na ulazima. PS/SŠ

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox