Bisnode predstavio Smart Vision, jedinstveni analitički alat

Prateći potrebe za brzim, točnim i kvalitetnim informacijama, tvrtka Bisnode, vodeći ponuđač poslovnih informacija, razvila je Smart Vision, jedini analitički alat za dnevno ažurni pregled hrvatskog gospodarstva.

˝Smart Vision je alat namjenjen onima koji imaju potrebu za širim pogledom na hrvatsko gospodarstvo i mogu ga koristiti apsolutno svi, ne samo gradonačelnici i župani iako se na prvi pogled čini da je namijenjen isključivo njima˝, kaže Benjamin Cerovac, direktor tvrtke Bisnode.

Zahvaljujući bazi financijskih pokazatelja za više od 750.000 poslovnih subjekata, ovisno o potrebama korisnika iz javnog i privatnog sektora, podatke je moguće promatrati na razini cjelokupnog gospodarstva, regije, županije pa sve do podataka za pojedine gradove i općine. Smart Vision prati najvažnije financijske pokazatelje, a analizu pokazatelja moguće je suziti samo na određeno geografsko područje, sektor djelatnosti ili određene pokazatelje poslovanja. Da bi se osigurala maksimalna točnost podataka, svakodnevno se unese više od 10 000 dnevnih izmjena. Uz Smart Vision, jednostavno je ustanoviti potencijal pojedinog tržišta i uočiti gospodarske trendove, a što uvelike olakšava definiranje i prilagodbu strategije nastupa na postojećim i novim tržištima. Modul „Usporedi“ jedna je od ključnih funkcionalnosti alata, idealan za provjeru konkurentnosti na tržištu. Usporedbom geografskih područja prema različitim pokazateljima, dobiva se kvalitetan uvid u prednosti i slabosti odabranih tržišnih segmenata, a usporedbu je moguće produbiti odabirom djelatnosti unutar pojedinog sektora te kombinirati ostale parametre ovisno o potrebama analize.

Iako se temelji na bazi većoj od 300 milijuna zapisa, i za najsloženije pretrage, potrebno svega nekoliko klikova. Rezultati su dostupni u brojčanom i obliku grafičkih prikaza, a moguće ih je koristiti ili u obliku samostalnog izvještaja koji se automatski generira ili ih umetnuti u već postojeće alate koji se koriste u svakodnevnom poslovanju te izvesti na računalo.

Prilikom razvoja alata, vodilo se računa o tome da alat odgovara na potrebu za brzim i točnim informacijama, ali i da bude jednostavan za korištenje. Korisničko je sučelje moguće personalizirati, a a interaktivan način prikaza podataka omogućava lako uočavanje ključnih trendova unutar promatranih pokazatelja. Vremenski raspon prikaza podataka korisnik također određuje sam. Stanje je moguće promatrati na razini godine, kvartala, mjeseca ili samo jednog tjedna.

Tvrtka Bisnode Hrvatska, vodeći je ponuđač poslovnih informacija u Hrvatskoj te je dio međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu. Bisnode AB je na europskom tržištu informacija prisutan još od 1989. godine i okuplja više od 2500 stručnjaka iz 17 europskih država. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox