Bivši radnici Đakovštine na sat vremena blokirali promet

Bivši radnici propale mlinsko-pekarske industrije Đakovština nastavili su prosvjed započet u utorak ispred ulaza u bivšu tvrtku, a nezadovoljstvo su, nakon jučerašnjih propalih pregovora s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, iskazali i jednosatnom blokadom prometnice, odnosno ulaza u ulicu u kojoj prosvjeduju.

Radnici su svojim tijelima u 10 sati blokirali prometnicu gdje prosvjeduju na jedan sat, a porukama na nizu transparenata kritiziraju Vladu i predsjednicu Vlade.

Po riječima glasnogovornice Koordinacije za zaštitu prava radnika Đakovštine d.d. u stečaju Sanje Katić, ovaj oblik blokade u trajanju od jednog sata provodit će se prijepodne i popodne sve do ponedjeljka, 17. listopada, kada će prosvjednici zauzeti još oštriji oblik borbe.

No, za sada ne preciziraju koji bi to oblik bio.

Tijekom blokade prosvjednici su nailazili i na podršku prolaznika i vozača.

Bivši radnici propale mlinsko-pekarske industrije Đakovština, koji traže isplatu otpremnina u ukupnom iznosu od 26 milijuna kuna, od utorka prosvjeduju ispred ulaza u bivšu tvrtku u šatoru nazvanom "vladin logor" koji su ogradili bodljikavom žicom.

Izaslanstvo bivših radnika jučer je u Zagrebu razgovaralo s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, no sastanak je završen bez dogovora, jer Vlada, kako je izjavio ministar, nema pravne mogućnosti da namiri bivše zaposlenike Đakovštine.

Vidno razočarani radnici najavili su nakon toga da se prosvjed nastavlja, vjerovatno i u malo agresivnijem obliku. (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox