Bliži se Blockchain Discovery: je li blockchain tehnologija budućnost svake industrije?

26. i 27. travnja 2022. održava se jedinstvena radionica na kojoj možete otkriti nove poslovne i industrijske mogućnosti primjene blockchaina i izraditi vlastiti projekt temeljen na blockchain tehnologiji!


Iako mnogi povezuju blockchain isključivo s kriptovalutama, važno je istaknuti kako postoje i druge višestruke primjene ove tehnologije u primjerice upravljanju lancem opskrbe, kod zaštite od krađe identiteta, u logistici ili implementaciji digitalnih pametnih ugovora. Također, decentralizirana blockchain tehnologija može riješiti mnoge probleme koji se odnose na online sigurnost, transparentnost i povjerenje.

Najuzbudljiviji tehnološki trend široke primjene

Blockchain je trenutno najperspektivniji tehnološki trend s uzbudljivim i širokim potencijalom. Ukratko, svaka industrija ili organizacija uključena u bilježenje i nadzor poslovnih transakcija bilo koje vrste, ima koristi od premještanja svojih operacija na platformu temeljenu na blockchainu, a opseg aplikacija temeljnih na blockchain tehnologiji raste iz dana u dan.

Implementacija blockchain tehnologije i povezanih proizvoda, nastavit će dramatično utjecati na poslovne operacije i procese, dok su glavni pokretači primjene veći prihodi, niži troškovi, ali i učinkovitije korištenje vremena.

Prednosti sigurne i transparentne razmjene podataka temeljene na blockchain tehnologiji predstavljaju validne razloge za njezino usvajanje u širokom spektru primjene i korištenja.

Tehnologija široke primjene

Blockchain će se nastaviti razvijati u financijskoj industriji, posebice u području prekograničnih plaćanja, dok se u pravu potiče upotreba tehnologije za stvaranje pametnih ugovora, provjeru valjanosti vlasničkih dokumenata, ali i za provjeru autentičnosti i osiguranje dokaza u sudnici, što u konačnici vodi do značajnog poboljšanja u sustavu kaznenog pravosuđa.

Također, očekuje se rast blockchaina u industriji nekretninama, gdje ima potencijal olakšati proces pronalaženja i kupnje nekretnina putem tokenizacije, dok u lancima opskrbe predstavlja vrlo atraktivno sredstvo za transformaciju logističke industrije.

Veliki utjecaj ove tehnologije osjećamo i u zdravstvenom sektoru. Primjerice, podaci o pacijentima mogu se pohraniti u decentraliziranu i transparentnu bazu, što je čini sigurnom, ali dostupnom i pacijentima i zdravstvenim radnicima.

Budite spremni na promjene

Razvoj inovacija nije rezerviran samo za neke odjele unutar poslovne organizacije, a kako bi proširili znanje o primjeni i brojnim benefitima koje donosi blockchain tehnologija, krajem travnja poslovna škola COTRUGLI organizira dvodnevnu Blockchain Discovery radionicu.

Razvijte vlastiti blockchain projekt

Blockchain Discovery svojim pristupom kombinira digitalno usavršavanje s praktičnim inovacijskim iskustvom, usredotočujući se u potpunosti na blockchain tehnologiju i primjenu iste u svakodnevnom poslovanju. Radionica će se održati 26. i 27. travnja 2022. u hibridnom modelu, a za sudjelovanje nije potrebno predznanje o blockchainu.

Radionica će polaznicima na jednostavan način objasniti osnove blockchain tehnologije i približiti praktične primjene u poslovnim procesima. Na radionicu možete prijaviti tim iz svoje tvrtke, a moguće su i individualne prijave.

Kroz ovu radionicu imat ćete priliku otkriti nove poslovne i industrijske mogućnosti primjene blockchaina te identificirati i izraditi projektni prijedlog za vašu tvrtku temeljen na blockchainu kojim možete ostvariti stratešku prednost na tržištu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox