Booking.com objavljuje finalistice nagrade Technology Playmaker Awards 2019

Booking.com, jedna od najvećih svjetskih tvrtki za online rezervaciju smještaja i predvodnik u sektoru digitalne tehnologije, danas je objavio finalistice drugog izdanja nagrade Technology Playmaker Awards. Dodjela nagrada pokrenuta je 2017. godine s namjerom odavanja priznanja svim ženama diljem svijeta koje rade na tome da promijene tvrtke, branše, zajednice i društvo uz pomoć tehnologije.


Cjeloviti popis i detalje o finalisticama koje su ušle u uži izbor možete pronaći ovdje: http://techplaymakerawards.com

Ovogodišnje finalistice dolaze iz više od 20 zemalja, uključujući SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Njemačku, Irsku, Španjolsku, Nizozemsku, Finsku, Litvu, Ukrajinu, Kanadu, Južnu Afriku, Kinu, Indiju, Meksiko, Nigeriju, Maroko, Saudijsku Arabiju, Bahrein i Ganu. Ove godine na tom popisu nema Hrvatske, a samo da posjetimo kako je prošle godine jedna od finalistica bila i inovatorica iz Hrvatske Tanja Folnović koja je pokrenula uspješan start-up koristan u sektoru agrikulture. Na temelju povratnih informacija o nagradama koje su se dodjeljivale 2018. koje su bile otvorene za nominacije kandidatkinja iz Europe, ove godine moglo se nominirati žene iz sektora tehnologije iz cijeloga svijeta, sa svih razina u sektoru tehnologije ili onom povezanom s IT-jem.

Za dodjelu nagrade Booking.com Technology Playmaker Awards 2019 definirano je sedam kategorija kako bi se obilježio učinak i doprinos žena iz sektora tehnologije u područjima kao što su poduzetništvo, inovacije, učinak na zajednicu i vodstvo. Šest dobitnica u pojedinačnoj kategoriji i jedna iz kategorije korporacija bit će objavljene 13. ožujka na gala večeri u Londonu zajedno s dobitnicom glavne nagrade Technology Playmaker 2019. Finalistice i ostale sudionice, uključujući žene i podržavatelje projekta iz tehnoloških tvrtki, osnivačice startup tvrtki i stručnjakinje iz tehnološkog sektora, imat će priliku čuti par riječi od Eileen Brubidge, MBE, investitorice i osnivačice društva Passion Capital kao i Hadeel Ayoub, prošlogodišnje dobitnice nagrade Technology Playmaker of the Year i osnivačice i CEO-a tvrtke BrightSign, startupa koji radi na razvoju inovativnih proizvoda s ciljem olakšavanja komunikacije za osobe s poteškoćama u neverbalnoj komunikaciji.

Nakon prošle godine, kad smo prvi put dodijelili nagradu, ove godine primili smo dvostruko veći broj nominacija inspirativnih i uspješnih žena u sektoru tehnologije, a rezultat su ovogodišnje talentirane finalistice,” kaže Gillian Tans, CEO Booking.com-a. “Popis finalistica ističe impresivna postignuća i doprinos koji žene ostvaruju svakodnevno u raznim fazama svoje karijere u sektoru tehnologije. Od mlade poduzetnice koja je razvila jedinstveni uređaj koji uz naprednu obradu podataka omogućuje ženama da se kod kuće testiraju na rak cerviksa, do nositelja revolucionarnih inovacija u digitalnoj tehnologiji koji je razvio platformu koja otkriva lokaciju osobe nakon potresa, apsolutno smo zadivljeni nevjerojatnim doprinosima društvu, zajednici i poslovnom svijetu.

Dobitnice će odabrati stručni žiri sastavljen od vodećih ljudi u najvećim svjetskim tehnološkim tvrtkama i uspješnim startup tvrtkama, primjerice Skyscanner, Happn, Booking.com, WeTransfer, Amazon Web Services, Wormhole i All Turtles, kao i predstavnike iz obrazovnih ustanova, Europskog parlamenta te poznati medijski predstavnik iz poslovnog sektora. Dobitnica iz svake kategorije dobit će novčanu nagradu od 5000 €. Ukupna dobitnica nagrade Technology Playmaker 2019., koja će biti odabrana među dobitnicama pojedinih kategorija, dobit će dodatnu nagradu od 10.000 €.

“Nedavno istraživanje Booking.com-a, koje smo proveli kako bismo bolje shvatili razloge zašto i dalje postoji neravnopravnost spolova u tehnologiji, govori nam da 43% žena u sektoru tehnologije diljem svijeta želi imati pristup većem broju uzora i mentora u ovom sektoru. Odavanje priznanja uspješnim ženama koje transformiraju tehnološki sektor iznimno je važno za Booking.com jer pomaže u dijeljenju njihovih priča i poticanju većeg broja žena da se zaposle u ovom sektoru i počnu pomicati svoje granice. Ako zaista želimo postići raznolikiju i ravnopravniju budućnost što se tiče zastupljenosti spolova, moramo potaknuti žene na njihovu putovanju u sektoru tehnologije kako bi mogle nastaviti s inovacijama te nadahnuti buduće generacije,” zaključuje Tans.

G.G.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox