Borba s krizom: Dva praznika i blagdan bit će radni dani?

Zbog borbe s ekonomskom krizom Hrvati bi mogli ostati bez tri neradna dana, čime bi se smanjili troškovi poslodavca i povećali prihodi države, piše Novi list.

List piše kako u Vladi razmišljaju o ukidanju dva državna praznika i jednog blagdana. Tako bi radni dani bili Dan antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja i Dan državnosti 25. lipnja, a vjerojatno i blagdan Tijelovo, koji pada u različite datume, ali uvijek četvrtkom, ove godine na 7. lipnja.

Dan anitifašističke borbe i Dan državnosti dobili bi status spomendana. O ovim promjena bilo je riječi jučer i na sjednici Vladinog užeg kabineta. Visoki izvor iz  Vlade komentirao je kako konačna odluka još nije donesena, no da bi ukidanjem navedenih neradnih dana napravili znatne uštede.

Ove godine Dan antifašističke borbe pada u petak, a Dan državnosti dmah idućeg ponedjeljka čime se uz malo mašte može napraviti četiri slobodna dana u komadu. Budući da Tijelo pada na četvrtak i tu se mnogima pružim mogućnost za spajanje s vikendom čime bi u lipnju mogli imati ukupno čak osam neradnih dana. Poslodavci procjenjuju da svaki neradni dan gospodarstvo košta oko milijardu i 100 milijuna kuna. (jk)

 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox