Boris Tadić podnio ostavku

Predsjednik Srbije Boris Tadić odlučio je skratiti predsjednički mandat i pomaknuti rok za održavanje izbora, piše net.hrSrbijanski predsjednik u izjavi je rekao da želi omogućiti da se 6. svibnja održe opći izbori u Srbiji. Danas bi trebao predati pismo ostavke predsjednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović.  Predsjednik sam još danas i sutra, rekao je Tadić novinarima, potvrdivši da će se kandidirati na predsjedničkim izborima i da očekuje pobjedu. Objasnio je da je odluku o ostavci donio jer je "odgovoran čovjek".
U skladu s Ustavom odlučio sam skratiti svoj predsjednički mandat. To je moje zakonsko pravo i mogućnost. Završili smo jedan dio reformi i to uspješno. Pred nama je dug put da tako i nastavimo, a za to je potreban legitimitet. Mislim da je najbolje da taj legitimitet daju građani na izborima, rekao je Tadić.
Tadićev potez je omogućio da se u Srbiji provedu parlamentarni i lokalni i predsjednički izbori 6. svibnja. Predsjednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović bi do petka trebala raspisati izbore, do kojih će obnašati v. d. predsjednika države. (HT)

Izvor: www.net.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox