Bosch u sklopu društveno odgovornog projekta razveselio najmlađe donacijom igračaka poliklinici SUVAG

U okviru planiranih CSR aktivnosti firma Robert Bosch d.o.o. donirala je edukativno-didaktičke igračke Dječjem vrtiću Poliklinike SUVAG u Zagrebu. Službeno uručivanje se odvilo u prostorijama SUVAGA. Uručivanju je prisustvovala generalna direktorica Boscha Hrvatska, Mirsada Kudrić i Kristina Šperanda Ferenc, voditeljica korporativnih komunikacija te voditeljica dječje poliklinike Snježana Pirkić. Donacija se sastoji od edukativno-didaktičkih igračaka adekvatnih za promicanje kreativnosti i motoričkih sposobnosti. Igračke su minijaturne replike kućnih uređaja, seta posuđa, stanice za servisiranje automo-bile itd..

SUVAG ima 230 polaznika pretežito mlađe dječje dobi oštećena sluha i/ili govora. S obzirom da igra čini središte svijeta svakog djeteta te istovremeno postaje način učenja i zabave, djeca s teškoćama u govornoj komunikaciji trebaju igru kao sredstvo koje jača i izgrađuje njihove potencijale te upotpunjuje krajnji cilj njihove rehabilitacije, a to je integracija kroz uspješan život djeteta u njegovoj sredini.

Donirane igračke su odlična prilika da se provodi rehabilitacijski program sa što više djeci zanimljivih sadržaja, koji su primjereni dobi djece. „U današnje vrijeme moderne tehnologije pokušavamo mlađoj populaciji na edukativan i odgovoran način približiti mogućnosti naše kompanije. S obzirom na to da igračke nisu dostupne svakom pojedincu, ovakav projekt omogućuje razvoj te primjenu na konkretan način i kroz igru, izjavila je Mirsada Kudrić, direktorica Boscha Hrvatska. Također, za Bosch ovo nije prvi slučaj da je donirao igračke ustanovama. Sličan je projekt prošle godine uspješno lansiran u vrtićima u BiH. Sustavna involviranost u društvenim odgovornim projektima je u strateškom planu kompanije Bosch već dugi niz godina. S druge strane, same igračke su s brigom i prema specijalnom dizajnu napravljene od kompanije Theo Klein GmbH koja proizvodi igračke već više od 65 godina.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox