Bošnjaković: Čačić bi trebao razmisliti o svojoj političkoj karijeri

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je da je optužba u Mađarskoj protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića vrlo ozbiljna jer su u prometnoj nesreći dvije osobe smrtno stradale te kako bi, što se političke odgovornosti tiče, svaki političar koji je suočen s tako teškom optužbom itekako trebao razmisliti o svojoj političkoj karijeri.

Odgovarajući na novinarski upit kako komentira suđenje Čačiću, Bošnjaković je rekao kako mu se čini da mediji nemaju jednak tretman suđenja Čačiću i "onoga što se dešava kod jednog drugog osumnjičenika, gdje se postupak vodi u Hrvatskoj", potvrdivši da misli na suđenje Tomi Horvatinčiću. Napomenuo je da se suđenje odvija u Mađarskoj te da ne želi ulaziti u pojedinosti jer je postupak u tijeku. Bošnjaković je rekao i da je Republika Hrvatska pružila međunarodnu pravnu pomoć koju je obvezna pružiti.

Od iduće godine u Zagrebu Općinski radni sud

Na novinarsko pitanje mogu li se ubrzati radni sporovi na sudovima te kada će se riješiti spor koji su pokrenule radnice Kamenskog, Bošnjaković je rekao da će se 1. siječnja 2012. osnovati Općinski radni sud u Zagrebu koji će pridonijeti bržem rješavanju takvih sporova, jer je više od polovice njih u Zagrebu.

Dodao je kako u slučaju radnica Kamenskog ne zna kojom će to dinamikom ići jer je to stvar složenosti predmeta i dokaza koje je potrebno provesti. Bošnjaković je rekao i kako o tom pitanju najviše znaju u Državnom odvjetništvu RH u kojem postupaju najbrže što mogu. (Hina/jh)

 

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox