Brammertz: Suđenje Mladiću bit će ubrzano

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izjavio je u utorak u Sarajevu da će haaško tužiteljstvo učiniti sve da se suđenje bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću maksimalno ubrza.

 

Za nas je izazov da taj predmet bude što prije procesuiran - kazao je Brammertz novinarima u Sarajevu gdje boravi u sklopu priprema za podnošenje redovitog izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o suradnji država regije s ICTY-jem.

Podsjetio je kako je tužiteljstvo tražilo dva odvojena suđenja u Mladićevu slučaju no suci su odlučili taj zahtjev odbaciti. Sada istražujemo možemo li dalje smanjiti optužnicu i kako možemo više nego ranije koristiti pisane dokaze, jer ono što uzima najviše vremena su osobna svjedočenja - pojasnio je Brammertz.

Brammertz nije mogao komentirati Mladićevo zdravstveno stanje, dodajući kako je to zadaća tajništva ICTY-a. Mi nemamo informacija koje bi nas vodile zaključku da Mladić nije spreman za suđenje - kazao je glavni haaški tužitelj, odgovarajući na pitanje o spekulacijama da je Mladić teško bolestan. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox