Britanci će biti pozvani da razmisle o članstvu u EU-u

Konzervativni britanski premijer David Cameron rekao je da će Britanci biti pozvani da razmisle o članstvu Velike Britanije u Europskoj uniji, možda na referendumu, ali ne prije idućih općih izbora, koji bi se trebali održati u svibnju 2015.

Činjenica je da se Europa mijenja, i to brzo. Mislim da će eurozona 17 država članica s jedinstvenom valutom krenuti prema jedinstvenoj ekonomskoj politici. Nećemo biti dijelom toga i mislim da će to s vremenom pružiti prilike za novi dogovor između Velike Britanije i Europe, rekao je Cameron novinarima tijekom službenog posjeta Brazilu, piše hrt.hr.

Mislim da Velikoj Britaniji nije u interesu da napusti EU, ali mislim da je sve više vrijeme za novi dogovor između Velike Britanije i Europe, dodao je.

Budući da eurozona planira dublju fiskalnu, bankovnu i političku integraciju kako bi prevladala dužničku krizu, Cameron je pod sve većim pritiskom desnog krila Konzervativne stranke da se Britancima omogući da se izjasne o tome žele li ostati u EU ili redefinirati svoj odnos s Bruxellesom. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox