Britanska tajna služba nove ljude traži na - internetu

Britanska obavještajna agencija GCHQ traži nove zaposlenike, a umjesto klasičnih natječaja za posao odlučili su se za sasvim drugi pristup. Naime, na internetu su objavili kodiranu poruku, a svima zainteresiranima za posao dali su izazov da ju pokušaju dešifrirati, piše Business.hr.

Obavještajna agencija je nakon toga vijest o „oglasu za posao“ proširila na društvenim mrežama, forumima i blogovima. Oni koji „razbiju“ kod objavljena na stranici koje nema veze s britanskom obavještajnom službom bit će preusmjereni na stranicu na kojoj obavještajci traže ove zaposlenike.

Glasnogovornik britanske obavještajne agencije rekao ja da su se odlučili za takav pristup kako bi se predstavili publici do koje inače ne mogu doprijeti. Ako uzmemo u obzir da agencija trenutačno traži ljude koji će boriti protiv cyber kriminala traženje novih ljudi na internetu ima smisla.

No, agencija neće uzeti za posao sve koji uspiju „razbiti“ kod. Posao će moći dobiti samo ako nemaju prijave zbog ilegalnih hakerskih napada, a moraju biti i britanski državljani. (jk)

 

 

Izvor: www.business.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox