Burić izbačen sa saborske rasprave: Šeks treba na liječenje

Saborski zastupnik HDSSB-a Dinko Burić pozvao je potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa (HDZ) da se povuče iz politike, optužujući ga da je kršenjem procedure objave pročišćenog teksta Ustava i zakona nanio veliku štetu, što je Šeks ocijenio klevetom, a nakon Burićeve izjave da mu je potrebno stacionarno liječenje, Šeks je pozvao stražu koja je HDSSB-ovca udaljila iz sabornice.

Burić je Šeksa optužio da je samoinicijativno i protivno proceduri numerirao pročišćene članke promjena Ustava, što je Ustavni sud, rekao je, utvrdio kao neovlašteno zadiranje u ustavni tekst koji je time ozbiljno narušen. Burić proziva Šeksa i da je odgovoran za to što se od 116 zakona koje je Sabor donio njih čak 103 poziva na pogrešne, pa čak i nepostojeće članke.

Pozivam vas da date ostavku na sve dužnosti u Saboru, da se ispričate svim zastupnicima i cijeloj javnosti te nadoknadite materijalnu štetu koju ste izdavanjem knjižice o Ustavu nanijeli građanima, poručio je Šeksu.

Odbacio optužbe

Šeks je odbacio sve optužbe, ističući da je odluku o objavi pročišćenog teksta jednoglasno donio Odbor, a da je on samo priređivač tog teksta, te najavio da će Odbor sutra raspraviti pitanje razmimoilaženja s Ustavnim sudom.

Krajnje je neumjesno mene prozivati s ovim političkim kvalifikacijama, da dajem ostavku i da nanosim štetu. Neznanje ne opravdava, ali zato doza nečega što spada u krajnje neumjereno i neukusno to još manje opravdava, poručio je HDSSB-ovom zastupniku.

Dosta vaših kleveta, poručio je Šeks Buriću, koju mu je odgovorio da mu "nije dosta ambulantno, već će mu trebati i stacionarno liječenje". Nakon toga Šeks je pozvao saborsku stražu koja je za kratke stanke Burića izvela iz velike vijećnice. (Hina/jk)

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox