Čačić: 21 posto rasta BDP-a vezano je za internetsku ekonomiju

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović na središnjoj svečanosti konferencije Microsoft Windays12 u Rovinju rekao je da tehnologija danas nudi velike mogućnosti, te s tim u vezi da Hrvatska mora osigurati da dio društva ne ostane na margini zbog nepoznavanja i neprimjene tehnologije.

Obraćajući se sudionicima jedne od najvećih i najvažnijih informatičkih konferencija u Hrvatskoj, predsjednik je rekao da je upravo zato skup u Rovinju od iznimnog značaja.

Ovogodišnja 12. po redu konferencija koja je počela 23. travnja a završava s radom sutra, okupila je 1.500 sudionika, većinom informacijsko-komunikacijskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta.

Odlučnost, odgovornost, očekivanja, obrazovanje i optimizam važne su osobine u segmentu razvoja društva - istaknuo je Josipović dodavši da i Vlada ciljeve u gospodarskoj reformi mora odlučno provesti.

Odgovornost za odluke

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u tom kontekstu je rekao kako za svoje poteze treba odgovarati. Mi smo izvršna vlast, građani su za nas glasali da vodimo zemlju i da donosimo odluke. Najgore i najopasnije što se može dogoditi jednoj zemlji je izvršna vlast koja ne odlučuje, što se prošle dvije godine Hrvatskoj dogodilo

Čačić je također rekao da se, prema posljednjem istraživanju na 4.800 malih i srednjih poduzeća u zemljama G8 , pokazalo da je 21 posto rasta BDP-a vezano za internetsku ekonomiju.

Na ovogodišnjoj konferenciji uz pregled aktualnosti u svijetu tehnologije analizirani su i hrvatski gospodarski trendovi. Konferencija je podijeljena u dva dijela - Technology, koja je u tijeku, te Business koja se otvara u četvrtak, a taj poslovni dio konferencije će u završna dva dana obraditi aktualne gospodarske teme i analizirati najnovije trendove u poslovanju. (Hina/jk)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox