Čačić: Diokijeva proizvodnja u Zagrebu nije isplativa

Nismo zadovoljni obnovom Ininih rafinerija, ali krivicu ne treba tražiti samo na jednoj strani, rekao je danas prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Nezadovoljavajućem stanju pridonijeli su i država i lokalna samouprava, rekao je Ćačić odgovarajući na pitanje novinara nakon otvaranja radova na projektu pridobivanja dodatnih količina nafte i plina iz starih bušotina koje je danas održano u Ivanić Gradu.

Pritom je spomenuo kako je država povlačila dividendu iz Ine čime ju je u znatnoj mjeri onemogućila u provedbi investicija.

Na pitanje je li s upravom Ine i predstavnicima MOL-a razgovarao o izmjenama međudioničarskog ugovora za Inu, odgovorio da su održani brojni sastanci te da je svjestan kako će se oni morati nastaviti.

Upitan o budućnosti Diokija, Čačić je kazao kako ne postoji ekonomska isplativost proizvodnje u Zagrebu te da su u tijeku nastojanja za nastavak proizvodnje na Krku.

Zamoljen za komentar mogućnosti ulaska Vladinih dužnosnika u Nadzorni odbor Ine, predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott je rekao da je to stvar dioničara, a isti odgovor je dao i na pitanje razmatra li se mogućnost izmjene međudioničarskog ugovora hrvatske Vlade i MOL-a. (Hina/jk)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox