Čačić: Ne želim ići u Nadzorni odbor Ine

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je u razgovoru za Jutarnji list da ne želi ići u Nadzorni odbor Ine, dodavši da je stvar procjene vlade kojim će se putem ići i da je njemu svaka opcija dobra.

Čačić je kazao kako je prva ideja bila da vlada u Nadzornom odboru bude predstavljena preko eksperata, a zatim je predloženo da u to tijelo idu ministar financija Slavko Linić kao član i on kao predsjednik.

Napomenuvši kako o tome ovog trenutka nema odluke, kazao je da to ne bi trebalo biti u koliziji s EU, ali je u koliziji sa Zakonom o sukobu interesa.

Zakon treba mijenjati u tom članku i to je sve, a kad se izmjeni taj članak, onda ćemo vidjeti u kojoj ćemo varijanti postupiti, kazao je prvi potpredsjednik vlade.

Na novinarsku tezu kako će se opet mijenjati zakon zbog jednog čovjeka, Čačić je rekao da u ovom slučaju to stvarno nema nikakve veze s ljudima.

Ja ne želim ići u NO, niti imam vremena, niti mi to itko plaća, imam posla preko glave, niti sam to predložio. Stvar je procjene vlade kojim će se putem ići, meni je svaka opcija dobra, rekao je Čačić. (Hina/sh)

 

Foto:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox