Čačić poništio natječaj za naftnu koncesiju u Slavoniji

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je da je nedugo nakon što je preuzeo Ministarstvo gospodarstva poništio natječaj za koncesiju na naftna polja u Slavoniji na koji su se zajedno javili i Janaf i ruska državna tvrtka Zarubežnjeft.

Rok za natječaj bio je 30 dana, što je bilo prekratko, a kako se radilo o vremenu preko Božića i Nove godine za svaki sam slučaj taj natječaj poništio, rekao je Čačić novinarima nakon sjednice Vlade. To nije put kako se treba ozbiljno raditi, a riječ je o velikom novcu, kaže Čačić.

Novi rok

Najavio je da će Vlada pripremiti novi zakon o rudarstvu, a potom u roku tri mjeseca raspisati novi natječaj za polja u Slavoniji s primjerenijim rokom od barem tri mjeseca.

Bivša je Vlada, odnosno Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u ljeto prošle godine oduzela Ini odobrenje za istraživanje mineralnih sirovina na istražnim prostorima na području sjeverne Hrvatske, a ministarstvo je 5. prosinca prošle godine raspisalo natječaj za istraživanje nafte i plina na 14 istražnih prostora na na tom području.

Taj je natječaj bio objavljen u Narodnim novinama, a rok za dostavljanje ponuda bio je 5. siječnja ove godine. Dan ranije, 4. siječnja, novo je Ministarstvo gospodarstvo u Narodnim novinama objavilo odluke kojima se poništavaju javni natječaji za davanje odobrenja za istraživanje ugljikovodika na istražnim prostorima koja se protežu od zapadne granice sa Slovenijom do istočne granice sa Srbijom. (Hina/jk)

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox