Čačić poručio poslodavcima: Intenzivno radimo na uklanjanju prepreka

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sastali su se danas s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca s kojima su razgovarali o mjerama koje je Vlada do sada poduzela u cilju snaženja gospodarstva, problemima s kojima se susreću gospodarstvenici i o najavljenom investicijskom ciklusu.

Predstavnici HUP-a pozdravili su mjere koje je Vlada do sada poduzela u cilju snaženja gospodarstva, a posebno najavljeni investicijski ciklus. Razgovaralo se i o problemima s kojima se susreću gospodarstvenici u svom poslovanju. Dogovoreno je da će HUP resornim ministarstvima poslati svoje prijedloge o tome što Vlada još može poduzeti kako bi se dalje jačalo hrvatsko gospodarstvo i stvorilo povoljnije investicijsko okruženje.

Također, izražena je potpora radu Gospodarsko-socijalnog vijeća zbog važnosti socijalnog dijaloga o ključnim temama. Vlada je pokazala razumijevanje već pri donošenju državnog proračuna i poduzimanju drugih mjera, što mi podržavamo, rekao je predsjednik HUP-a Ivan Ergović. Premijer Zoran Milanović istaknuo je da Vlada poduzima sve što može kako bi se stvorili uvjeti za pokretanje gospodarstva i uvela pozitivna poduzetnička klima. Pozvao je predstavnike HUP-a da svojim prijedlozima sudjeluju u provođenju daljnjih reformi u tom cilju.

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić rekao je da je jedini pravi način da zemlja krene naprijed oživljavanje gospodarstva. U tom je kontekstu govorio o najavljenom investicijskom ciklusu. Intenzivno radimo na uklanjanju prepreka za gospodarstvo, kazao je Čačić. Na sastanku s premijerom i prvim potpredsjednikom Vlade bili su predsjednik HUP-a Ivan Ergović, glavni direktor HUP-a Davor Majetić, predsjednik Savjeta HUP-a Damir Kuštrak, predsjednik GSV-a Matko Bolanča, predsjednik Vijeća članova HUP-a Ivan Miloloža i član Vijeća članova HUP-a Zdenko Adrović. (Hina/HT)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox