Čačić: Prestanite kukati i pokažite malo sposobnosti

Premijer Zoran Milanović osvrnuo se na današnjoj sjednici Vlade na podjelu Hrvatske na kontinentalnu i jadransku regiju, istaknuvši kako statističke regije nisu stranačka stvar, nego interes da se što bolje iskoriste europski fondovi.

Fondovi su ogromni i koliko ćemo ih realizirati ovisi prije svega o našoj pameti, znanju i energiji, a ja vidim da takvih u Hrvatskoj ima, rekao je premijer Milanović i dodao: Ovo je dobro za Hrvatsku i to je trebalo dogovoriti, osmisliti, predložiti i dobiti odobrenje za to. I to smo uspjeli. Grad Zagreb ni na koji način neće naštetiti Vukovaru, Osijeku ili Đakovu u privlačenju EU fondova, jer fondova ima toliko da ih na kraju nikada nećemo do kraja iskoristiti, jer to nikad nikome nije uspjelo.

Cilj je da svi što prije prijeđemo 75 posto prosjeka EU i da postanemo bogata i razvijena država, koja neće trebati potporu EU, a ne da budemo sponzorirani od EU u idućih 50 godina, pojasnio je Milanović izrazivši nadu da će svi hrvatski krajevi u idućih 10-tak godina doseći 90 posto europskog prosjeka BDP-a po glavi stanovnika.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić istaknuo je da podjela na dvije regije daje ravnopravnu šansu svima. Gospodo, bilo bi dobro da umjesto plakanja pokažete malo sposobnosti, poručio je Čačić, a prenosi Index. (jk)

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox