Čačić: Tijekom cijelog postupka govorio sam istinu

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, nakon danas održanog prvog ročišta za prometnu nesreću u Mađarskoj, izjavio je da je uvjeren da su mnoge stvari koje su se iznosile u javnosti sada razjašnjene i kako je vidljivo da je tijekom cijelog postupka govorio istinu.

Na Županijskom sudu u Kapošvaru održano je prvo ročište u slučaju prometne nesreće u kojoj je 8. siječnja prošle godine na autocesti prema Budimpešti sudjelovao Radimir Čačić. Drago mi je da su ovom ročištu imali prilike prisustvovati i mediji i uvjeren sam da su mnoge stvari koje su se iznosile u javnosti sada razjašnjene i kako je vidljivo da sam tijekom cijelog postupka govorio istinu, kazao je Čačić.

Čačić je zahvalio mađarskom pravosuđu na korektnom vođenju postupka i ponovno izrazio veliko žaljenje zbog svega što se dogodilo. Iznos obeštećenja obitelji stradalih bit će određen kroz redovni postupak, a ukoliko se to pokaže neadekvatnim sigurno ću se i osobno uključiti u taj proces, izjavio je nakon ročišta.

Optužnica tereti Čačića za izazivanje teške prometne nesreće. On je svojim Chryslerom naletio na Škodu koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica ozljeda zadobivenih u toj nesreći dva dana kasnije preminuo je njezin suprug Gyoergy Liptak (60), dok je njezina majka Imrene Antal (81) umrla 10-ak dana poslije u bolnici. (Hina/HT)

 

 

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox