Čačić: Todorić zaslužuje maksimalnu pažnju i respekt

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ocijenio je danas da su prigovori Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na curenje informacija iz Porezne uprave opravdani, a nije mu poznato je li se s tim u vezi poduzetnik Ivica Todorić obratio Vladi.

Svatko mora raditi svoj posao, uključujući i Poreznu upravu, ali to svakako nije nešto što se radi putem radija ili televizije, rekao je Čačić novinarima uoči sjednice Vlade.

Na novinarski upit je li točno da se vlasnik Agrokora Ivica Todorić obratio Vladi revoltiran time što su informacije da je pozvan u Poreznu upravu procurile u javnost, Čačić je odgovorio kako o tome ništa nije čuo.

Todorić "zaslužuje maksimalnu pažnju i respekt, kao poslovni čovjek koji je u ovoj zemlji dao izvanredne rezultate i koji je doveo tvrtke u svom sustavu do svjetske razine", kazao je Čačić.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić smatra da se u medijima ne objavljuju podaci iz Porezne uprave nego špekulacije.

Nema nikakve objave, to su samo špekulacije, rekao je Grčić te istaknuo da se ne radi ni o kakvom obračunu Vlade s onima koji ne plaćaju porez, već o "ispunjenju uvjeta zapisanih u nekim našim zakonima".

Podsjetimo, HUP je u jučerašnjem priopćenju pozvao Vladu i vodeće ljude Porezne uprave i drugih nadležnih institucija na sprječavanje loše i nedopustive prakse trgovanja informacijama iz državnih tijela o pokretanju ili nepokretanju određenih postupaka Porezne uprave. (Hina/jk)

 

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox