Čačićev kabinet:Ovakvo poslovanje RIZ odašiljača vodi u propast

Iz Ministarstva gospodarstva danas su izvijestili o stanju u tvrtki RIZ-Odašiljači, koja je u većinskom vlasništvu države, navodeći kako je nužno provesti stabilizaciju poslovanja i utvrditi stvarno stanje u toj tvrtki što je ujedno i u najboljem interesu zaposlenika. 

Iz Ministarstva podsjećaju da su RIZ-Odašiljači 2008. dokapitalizirani s 88 milijuna kuna, što je djelomično iskorišteno za pokriće svih dotadašnjih gubitaka većih od 35 milijuna kuna.

Negativno poslovanje nastavilo se i nakon toga, te su do danas kumulirani novi gubici veći od 51 milijun kuna. Samo u 2011. iskazani gubitak iznosio je 4,84 milijuna kuna, a u prva dva kvartala ove godine procijenjeni gubitak veći je od 7 milijuna kuna.

Takvo poslovanje prije ili poslije neminovno vodi u propast, ističu iz Ministarstva gospodarstva.

U takvoj situaciji država kao većinski vlasnik RIZ-Odašiljača, koja u posjedu ima 64,1 posto dionica, ima pravo i obvezu objektivnog uvida u stvarno financijsko stanje, kao i imenovanje svojih predstavnika u NO i Upravu društva, koji će stabilizirati poslovanje tvrtke i pokrenuti novi razvojni ciklus, ističe se u priopćenju. (Hina/sh)

 

 

Foto:Davor Visnjic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox