Čak 108 projekata vrijednih 6 milijardi eura dostupno ulagačima

Cilj je kataloga je potencijalnim ulagačima na jednom mjestu pružiti objedinjene podatke o mogućnostima za poslovanje i investiranje u Hrvatsku te o zakonodavnom okviru za ulaganja. Tu je još 200-tinjak projekata koji ili nisu dovoljno pripremljeni da bi bili prezentirani potencijalnim ulagačima ili će kandidirati za financiranje iz fondova EU

 

 

Centar za investicije HGK predstavio je Katalog investicijskih projekata, koji sadrži 108 privatnih i javnih projekata u različitim fazama pripremljenosti iz 20 županija, a čija je procijenjena vrijednost približno 5,9 mlrd. eura.

Podaci o projektima prikupljeni su kroz mrežu županijskih komora, a osim ovih, Centar za investicije HGK raspolaže i podacima o još 200-tinjak projekata koji ili nisu dovoljno pripremljeni da bi bili prezentirani potencijalnim ulagačima ili će kandidirati za financiranje iz fondova EU.

Cilj kataloga je potencijalnim ulagačima na jednom mjestu pružiti objedinjene podatke o mogućnostima za poslovanje i investiranje u Hrvatsku te o zakonodavnom okviru za ulaganja, ali i domaćim poduzetnicima pomoći da predstave svoje ideje ‘široj publici’.

Riječ je o investicijskim inicijativama privatnih poduzetnika i lokalnih samouprava, dakle u njemu se ne nalaze projekti države i državnih poduzeća.

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/cak-108-projekata-vrijednih-6-milijardi...

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox