Čak 168 softverskih prijedloga za razvoj područja od posebne državne skrbi

Istekom roka za dostavu prijedloga softverskih aplikacija i usluga koje potpomažu brži razvoj područja od posebne državne skrbi, brdsko-planinska područja i otoke, a koji je nedavno bio produljen do 29. veljače zbog velikog interesa javnosti, HAKOM je prikupio ukupno 168 prijedloga od 125 različitih pravnih ili fizičkih osoba.
Završetak javnog poziva otvara početak iduće faze realizacije programa, odnosno ocjenjivanje i odabir najboljih prijedloga od strane povjerenstva koje čine predstavnici HAKOM-a, HZZO-a, CARNet-a i Hrvatske vatrogasne zajednice. Nakon odabira najboljih prijedloga izradit će se dokumentacije za nadmetanja kako bi se objavili natječaji za izbor izvođača pojedine ideje.
 
Odziv na HAKOM-ovu inicijativu premašio je prvotne procjene ukupnog broja mogućih ideja, kao i broja pravnih i fizičkih osoba-podnositelja. Iznimno velik broj prijedloga trebao bi osigurati realizaciju softverskih aplikacija i usluga koje će pomoći razvoju gospodarstva, povećati kvalitetu života i omogućiti veće uključenje stanovništva u informatičko društvo.


 Podsjetimo, HAKOM-ov Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, usluge, aplikacije i opremu. Više o Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dostupno je putem interneta na adresi: www.hakom.hr/default.aspx?id=50. (PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox