Canon postavio nove standarde za ugradbene projektore modelom XEED WUX4000

Canon je predstavio novi glavni model u svojoj liniji projektora visokih performansi XEED. Model WUX4000 je prvi projektor iz Canonove linije XEED s dodacima za objektiv i motoriziranim pomakom objektiva. Spoj je izvanredne kvalitete slike, visokih performansi i jednostavnog održavanja, što ga čini idealnim za korporacijska okruženja, ustanove za visoko obrazovanje te primjenu u dizajnu.

 

U projektoru XEED WUX4000 koristi se poznata Canonova tehnologija plošnih zaslona LCOS, koja omogućuje vjernu reprodukciju boja i slike bez efekta rešetke pri inherentnoj WUXGA razlučivosti (1920 x 1200 piksela). Spoj besprijekornih LCOS slika i vrlo visoke razlučivosti jamči očuvanje svake pojedinosti na slici, kao i jasan prikaz sitnog teksta i tankih crta. Kao LCOS projektor, model WUX4000 podržava iznimno glatku gradaciju boja i sivih nijansi te je na tom području bolji od mnogih DLP modela s jednim čipom.

 

Kompatibilnost s brojnim okruženjima

 

Model WUX4000 dosad je najfleksibilniji Canonov projektor, osmišljen za ispunjavanje potreba koje se mogu pojaviti u najširoj mogućoj lepezi okruženja. Kao dopuna modelu WUX4000 u ponudi je linija koja se sastoji od tri dodatna objektiva: objektiv sa standardnim zumom (RS-IL01ST), objektiv s dugačkim zumom (RS-IL02LZ) i širokokutni objektiv s fiksnim fokusom (RS-IL03WF), od kojih je posljednji osobito prikladan za potrebe stražnje projekcije.

One koji projektore montiraju obradovat će vijest da motorizirani vodoravni i okomiti pomak objektiva u projektoru WUX4000 omogućuje premještanje projicirane slike bez smanjenja kvalitete slike kakvo prouzročuje trapezna korekcija. Za montažu je moguće odabrati mjesto na koje će se ugraditi WUX4000, a da se pritom ne mora precizno poravnati os objektiva sa središtem zaslona. To je osobito korisno u situacijama u kojima bi prepreke kao što su priključci za svjetlo i klimatizaciju mogle omesti ugradnju projektora. Projektor je moguće ugraditi i okomito, čime se omogućuje izravna projekcija na pod ili na strop.

 

Jednostavno održavanje uz niske operativne troškove

 

Projektor WUX4000 optimiziran je za jednostavno održavanje, a njegov modularni dizajn omogućuje zamjenu žarulje i filtra za zrak bez demontaže cijele jedinice. Time se osjetno smanjuje količina posla jer nema potrebe najprije demontirati projektor. Osim toga, moguće je zamijeniti neke optičke filtre bez prevelikih zahvata, čime se pojednostavnjuje postupak zbog kojega bi inače projektor trebalo odnijeti na servis. Optimizacijom internog dizajna i usmjeravanjem zasebnih zračnih struja na žarulju i LCOS zaslone poboljšana je učinkovitost hlađenja. Tihi način rada, u kojem se buka pri radu smanjuje na svega 36 dBA, ujedno produljuje vijek žarulje s 3000 sati na čak 4000 sati.

Julian Rutland, direktor odjela Visual Communication Products and Solutions u tvrtki Canon Europe, izjavio je: Projektor WUX4000 važan je novi model na tržištu ugradbenih projektora visoke razlučivosti. Kvaliteta slike i svjetlina koje nudi WUX4000 ozbiljna su konkurencija skupljim ugradbenim WUXGA modelima, što znači da distributeri i integratori sada na ovom iznimno kompetitivnom tržištu mogu odabrati kvalitetnu alternativu. Početne povratne informacije koje smo dobili tijekom nedavno održanih prezentacija za partnere bile su izuzetno pozitivne, iz čega zaključujemo da je riječ o proizvodu kakav su mnogi distributeri već dugo čekali. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox