Časopis Poslovni savjetnik osvojio pet crvenih dijamanata za organizaciju poslovnih edukacija

U okviru skupnog istraživanja ICERTIAS Customers' Friend BUSINESS 2014/2015, poslovne osobe u Hrvatskoj - u kategoriji "najveća razina korisničkog iskustva prilikom odabira tvrtke ili organizacije za jednodnevne poslovne seminare" najviše glasova dodijelili su časopisu Poslovni savjetnik, poslovnom mediju u vlasništvu izdavača Centar za management i savjetovanje d.o.o. koji djeluje u sklopu medijske grupe Business Media Group, navodi se u priopćenju.Istraživanje ICERTIAS Customers' Friend BUSINESS 2014/2015 u kojem je posebna pažnja posvećena ispitivanju zadovoljstva poslovnih osoba korisničkim iskustvom i korisničkom podrškom, održano je tijekom mjeseca listopada 2014. na uzorku od 1.200 ispitanika. Istraživanje je provedeno na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske, a u anketi su sudjelovali isključivo manageri, vlasnici tvrtki, voditelji projekata i timova i sl.

Pitanje koje je u kategoriji tvrtke ili organizacije za jednodnevne poslovne seminare postavljeno ispitanicima glasilo je: "Navedite naziv TVRTKE ILI ORGANIZACIJE u Hrvatskoj koja prema vašem osobnom iskustvu i mišljenju nudi toliko visoku razinu kvalitete JEDNODNEVNIH poslovnih seminara odnosno edukacijskih radionica i/ili konferencija i toliko dobro korisničko iskustvo i korisničku podršku da vi seminare i konferencije te tvrtke rado preporučujete i svojim najboljim prijateljima, kolegama i drugim poslovnim partnerima:"

Najveći broj ispitanika, odgovorio je na ovo pitanje sa: Poslovni savjetnik. Zahvaljujući ovom iznimnom rezultatu zasluženom od strane samih korisnika, Poslovni savjetnik može koristiti medalju ICERTIAS - Customers' Friend u obliku pentagonalnog crvenog dijamanta, jednako kao i oznaku "pet crvenih dijamanata" za najvišu razinu kvalitete i korisničkog iskustva s oznakom "VRHUNSKA USLUGA". Crveni dijamanti inače su u prirodi najrjeđi, najcjenjeniji i najskuplji dijamanti. ICERTIAS Customers' Friend ocjene u obliku crvenih dijamanata simboliziraju stoga rijetke i visoko-vrijedne tvrtke, proizvode i usluge koji nude iznimno korisničko iskustvo najviše razine kvalitete.

Customers' Friend certifikacijski program ima za cilj stimulirati proizvođače i davatelje usluga na što veću kvalitetu svojih proizvoda i usluga, uz što je moguće optimalniju cijenu na tržištu s posebnim naglaskom na poticanje što veće razine kvalitete ukupnog korisničkog iskustva kao i postprodajne korisničke podrške. Misija Customers' Friend programa je povećati transparentnost komunikacije između proizvođača i davatelja usluga te krajnjih konzumenata (potrošača), kao i poticati sve sudionike tržišta na što odgovornije ponašanje prema vlastitim zaposlenicima i prirodnom okolišu. PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox